Био Годжи бери 100 г

  • Марка: Биосвят
  • Модел: Био Годжи бери 100 гр
  • Наличност: В наличност
  • 8.00 лв.Био Годжи бери 100 г

Известни с високото си съдържание на антиоксиданти, плодовете на Годжи (Lycium barbarum) имат изключителен здравословен ефект и се използват от векове в традиционната китайска медицина. Според нея те усилват имунната система, подобряват зрението, функционирането на черния дроб, кръвоносната система, бъбреците.
Доказано е, че свободните радикали, на които сме изложени ежедневно, са отговорни за редица заболявания като рак, диабет, сърдечни болести, Алцхаймер, Паркинсон, неврологични болести, артрити и др. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали и с това си действие те са изключително ценни за организма. Плодовете на Годжи са една от най-богатите на антиоксиданти природни храни - годжи се характеризира с 25300 антиоксидантни единици
Orac (единици за измерване на съдържанието на антиоксиданти). За сравнение съответната стойност при портокалите е 750 Orac.
Друго ценно качество на тези плодове е
  подпомагането на отделянето на "хормона на растежа" от хипофизата. Установено е, че на 70-годишна възраст организмът произвежда от този хормон само 1/10 от киличеството, произвеждано на 20-годишна възраст, в резултат на което се наблюдава понижаване на енергията, загуба на мускулна маса, натрупване на мастна тъкан и др. Поради високото си съдържание на калий и определени аминокиселини плодовете Годжи спомагат съществено функционирането на хипофизата, отделяща хормона на растежа. Поради този факт Годжи е известен със забавящото процесите на стареене въздействие.
Ето и един интересен факт: в
Ningxia (северозападна китайска провинция) Годжи се култивира и консумира на ежедневна основа и под различна форма (плодове, сок). Установено е, че именно в този район броят на дълголетниците е 16 пъти по-голям в сравнение с останалата част от страната. Жителите му са много по-жизнени, здрави и активни в преклонна възраст от връстниците си в други части на света..
Освен за всички останали качества, китайските лекари обикновено използват Годжи за лечение на мъжкия стерилитет.

Хранителна стойност на 100g:

Енергийност: 1304 kJ / 308 kcal

Мазнини:             2,7 g

  от които наситени: 0,4 g

Въглехидрати:  60 g

  от които захари: 48 g

Белтъчини:       12 g

Сол:      0 g

 

Съхранение на сухо и проветриво място.

Нето тегло: e 100г

Произход: Китай

Дистрибутор: Биосвят ЕООД

Сертификат: BG-BIO-16

Напишете коментар

Моля влезте или се регистрирайте за да коментирате

Етикети: Био Годжи бери 100 гр